2013. február 23., szombat

Hogy miért törvénysértő és megtévesztő a JOVOMAGYARORSZAG.HU honlap?

Jámbor Márk levelére válaszul (levele alul olvasható):

Miért törvénysértő, miért megtévesztő, miért hamis és miért veszélyes a JOVOMAGYARORSZAG.HU honlap? 

Előzetesen: Mert tisztázatlan, hogy e honlap az Ön honlapja, avagy valamely háttér szervezetek honlapjaként szolgáló oldal, melynek Ön a szerkesztője, vagy netán e honlap a Gazdatanács nevet az ismeretlen és a honlapon azonosíthatatlan, a Gazdatanács nevet másra használó, ún. "Komárom-Esztergom Megyei Gazdatanács és/vagy Mozgalom" megbízásából működik. 

ad. 0) A Gazdatanács megnevezés alatt megalakult és életre hívott összefogást, a Gazdatanácsok Szövetsége Alkulógyűlésén elfogadott célokat meghazudtolva e honlap úgy hirdeti a "Gazdatanács Mozgalmat", mintha az nem éppen a mindenkori hatalomtól független érdekvédelmi szövetségként jönne létre, s nem éppen azzal az alapvető céllal, hogy semmilyen szervezeteknek és/vagy azok képviselőinek, tekintélyeknek nem engedi át a gazdák érdekképviseletét.

Idézem a főoldalon szereplő - a Gazdatanácsok alapcélkitűzésével gyökeresen ellentétes - felhívásuk szövegét:

"Célunk a kormánnyal együttműködve az eredeti Nemzeti Vidékstratégia program érvényesítése, (...)
Felépítése országos, háló-jellegű laza együttműködési rendszer, megyei csomópontokkal. Az országos összehangoló testület a résztvevő szervezetek vezetőiből, a témában tevékenykedő ismert közéleti személyekből, valamint a megyei szintű koordinálást vállaló szervezetek képviselőiből áll."

Hol vannak a gazdák? Elfogadhatatlan a Gazdatanácsok megnevezést erre használniuk. Ez a kajászói példa és felhívás megcsúfolása.

ad.1) Mert a honlapon közöltek az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület 2012. december végi felhívásából kiemelt szó szerinti idézeteket tartalmaz (eredeti forrás: http://fejerszovetseg.blogspot.hu/2012/12/a-magyar-gazdakhoz-az-osszefogas-magyar.html és https://docs.google.com/file/d/0B2eX2yV7Hp4dMzkzOU1EM2x1XzA/edit) anélkül, hogy e tényt megemlítenék, s mindezeken túl forrás megjelölése nélkül, a jóhiszemű gazdákat és olvasókat megtévesztő módon használja meghamisítva és elferdítve a Kajászói Gazdatanács, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület és a Fejér Szövetség felhívásait, közzétett nyomtatványait, a Gazdatanácsok Szövetsége 2013. február 2-án egyhangúan elfogadott és egységesített okmányait.

ad.2) Mert szándékosan megtévesztő azzal, hogy a Gazdatanács nevet a honlapon szereplő, nem tisztázott miben létű megyei szervezet neveként használja, mintha a 2012. október 17-én alakult Kajászói Gazdatanács és a 2012. december 1.-i Kajászói Nagygyűlés felhívásában szereplő és a december végén közzétett "Újévi Felhívás" és számos Komárom-Esztergom megyében is 2013. január közepéig megalakult Gazdatanácsok előtt e fogalom közkeletű vagy egyáltalán bármi másra, mint a hiteles, eredeti, a kezdeményezők indítványában szereplő Gazdatanács fogalomra valaha használt lett volna. (Miért is éppen ....? Miért is nem Földbizottság, Gazdabizottság, Földtanács, Gazdamozgalom, Földmozgalom, ...?)

ad.3) Mert a honlapon hirdetett szervezet névválasztásával a már létező, (Komárom-Esztergom megyében is) megalakult Gazdatanácsok jogait is sérti.

ad.4) Mert használja e nevet ugyancsak a forrás megnevezése nélkül, azaz az első Gazdatanácsot, Kajászót, az ott történteket meg sem említve.

ad.5) Mert a honlapjukon az eredeti felhívásunk meghamisításával a tájékozatlan olvasókat, a gazdákat, tudtuk nélkül, de mégis a céljaikat és önmagukat éppen a Gazdatanács névvel azonosító Gazdatanácsok nevének szabad elvű elbitorlására szólítják és ezzel az eredeti felhívás szerinti Gazdatanácsokat alapítani szándékozókat, végtére is a gazdákat szándékosan megtévesztik.

ad.6) Mert egy (arctalan, lopott avagy szándékosan megtévesztő Gazdatanács nevű, tisztázatlan összetételű, elérhetőségi adatok nélküli) szervezetbe szólítja az általa hangzatosan "független" Gazdatanácsokat, ami ellentétes a Gazdatanácsok megalakítására kiadott felhívásainkkal.

ad.7) Mert az eredeti, a Kajászói Szolidaritási Nagygyűlés 2012. december 1.-i és az az alapján született későbbi felhívásokat ugyancsak elhallgatja a jó erkölcsön túl az érvényes törvényeket ezzel is már sokszorosan megszegve.

ad.8) Mert hangzatos szavakkal és ugyancsak a kajászói mintára egységes szövetségbe szerveződő Gazdatanácsoktól, sőt, 2013. február 2. óta pedig az egységes Gazdatanácsok Szövetségétől lopott és meghamisított Bejelentő irattal és jegyzőkönyvvel, a vonatkozó média törvényt és erkölcsi szabályokat alapjaiban és súlyosan megszegve, a források, a Kajászón megalakult Gazdatanácsok Szövetsége egyhangúlag elfogadott alapító okmányainak (Alapítónyilatkozat, Bejelentő irat, jegyzőkönyv), honlapjának, elérési adatainak megnevezése nélkül ajánlja, szorgalmazza ún. független (? szabadelvű, szabad formájú, arctalan ?) Gazdatanácsok alakítását

ad.9) Mert az állítólagosan megalakult (ugyancsak személytelen, arctalan, tisztázatlan ...) Komárom-Esztergom Megyei Gazdatanács megalakulásához egy olyan képet használ, amely egy nyilvánosan meghirdetett földfórumon készült, miközben a törvényes előírások szerint kötelező lenne feltüntetnie, hogy a kép csak "illusztráció", azaz ezzel minden határon túl sérti a képen szereplők személyes jogait és szándékosan megtéveszti az oldal olvasóit!

És még sorolhatnánk hosszan a kevésbé súlyos, de mégis törvénysértő apróságokat is.

Felszólítom a Kajászói Gazdatanács, a felhívásaink szerkesztésében részt vevő Fejér Szövetség és az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület, a 2013. február 2-án megalakult Gazdatanácsok Szövetsége és a Gazdatanácsok Szövetsége Alakulógyűlésén egyhangúlag meghozott elvi és formai egységet követő módon már megalakult és Gazdatanács néven megalakulni kívánó Gazdatanácsok, a Szövetségünkbe tartozni kívánó gazdák nevében, hogy
  1. azonnal jelöljék meg az eredeti forrást (névvel és elérési úttal - értsd csatolóval a hivatalos honlap címeinkre) minden olyan általunk bevezetett fogalomnál, mondatnál, iratnál, amelyet Önök kisebb vagy nagyobb mértékben megváltoztatva, de saját célra használni kívánnak és egyúttal minden ilyen esetben tüntessék fel, hogy "a hivatkozottak hozzájárulása nélkül", természetesen a "hivatkozottak" után (gazdanacs.blogspot.hu) honlap megjelöléssel;
  2. egyértelműen tüntessék fel honlapjukon, hogy Önök nem a Gazdatanácsok Szövetségébe, hanem külön szervezetbe, mozgalomba szólítanak,
  3. s hogy az Önök céljai, tevékenysége eltér attól, amire a Gazdatanácsok Szövetsége Kajászón 2013. február 2-án megalakult!

Székesfehérvár, 2013. február 23.
Tamási Béláné
Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület elnöke

ui: A Gazdatanácsok Szövetsége Hivatalos Honlapja a http://gazdatanacs.blogspot.hu és hivatalos @-levél címe a gazdatanacs@gmail.com
Kérjük a gazdákat és tisztességes embereket, olvassák el az eredeti felhívásainkat (http://fejerszovetseg.blogspot.hu/2012/12/a-magyar-gazdakhoz-az-osszefogas-magyar.html és https://docs.google.com/file/d/0B2eX2yV7Hp4dMzkzOU1EM2x1XzA/edit), és csakis a Gazdatanácsok Szövetsége hivatalos honlapján található iratokat használják (http://gazdatanacs.blogspot.hu/p/letoltesek.html)!

----------Eredeti üzenet----------
Dátum:        2013. február 22., péntek, 00:27:27
Feladó:       info@jovomagyarorszag.hu
Tárgy:        RE:
Címzett:      "'Tamási Béláné'" <marytamasi@freemail.hu>
Kedves Tamási Béláné!

Nem egészen értem hogy mi a problémája. Mivel a Komárom Esztergom Megyei Gazdatanács egy másik szervezet. A Magyar Földért és Vidékért Egyesületet nem említjük, így vissza sem élhetünk vele, de ha kérik akkor nagyon szívesen megemlítem önöket is a weboldalamon.
Az oldalam nem kér senkit sem arra hogy a Komárom Esztergom Megyei Gazdatanácsot válassza érdekképviseletéül, sőt felhívja a figyelmet arra hogy teljesen független Gazdatanácsot is alapíthatnak és saját anyagokat is készíthetnek. Továbbá utalok arra hogy a független egy megyébe tartozó gazdatanácsok alapíthatnak megyei összefogást. Az egyetlen dolog amit a weboldalamon kérek hogy a gazdatanácsok közösen álljanak ki érdekeikért, függetlenül a választott érdekképviselettől.
Bár nem tartozik ide, de személy szerint nem tartom jónak, hogy ki akarják sajátítani a Gazdatanácsokat. Én annak örülnék, ha sok teljesen független gazdatanács alakulna, akik megfogalmaznák és megosztanák a saját
kívánalmaikat.

A hozzám eljutott hírek alapján, mindannyiunk-tol függetlenül épp az történik, hogy független és az adott település érdekeit szem előtt tartó gazdatanácsok alakulnak, szerte az országban. Akik viszont együttműködést szeretnének önöktől is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése