2013. február 24., vasárnap

Mi szolgálja a gazdák érdekeit? Ha fenyegetik, akkor ellenőrzik is?

Mi folyik itt? Hirtelen ellenőrzést kapnak, akiket megfenyegettek?

Tisztelt Honfitársak!
Tisztelet Sajtószerkesztőség!

Értetlenül állunk azelőtt, ami Bábonymegyerben történik.
 

Nemrég adtunk tudósítást arról, hogy életveszélyesen megfenyegették a 2013. február 2-án megalakult Gazdatanácsok Szövetségének két tagját, azaz hogy a Bábonymegyer Szent István út 76. szám alatti ingatlan kapujára, ahol Horváth János és Gál Ferencmezőgazdasági felszereléseiket tárolják, ismeretlenek "ha pofáztok, megdegletek" feliratot festettek. Feljelentést tettek, s a Gazdatanácsok Szövetsége jogi képviseletét ellátó Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület (kapcsolat: http://gazdatanacs.blogspot.hu/p/kapcsolat.html) is jogi keresettel fordult a Rendőrséghez.


Ma, vasárnap reggel, egy tegnapi bejelentés következményeként a két bábonymegyeri gazda telepén a Környezetvédelmi Hatóság környezetvédelmi vizsgálatot rendelt el. A helyszíni ellenőrzést végzők a pécsi hatóság emberei, mint illetékesek, de egyenesen Budapestről, a Környezetvédelmi Hivatalból kapják az utasításokat.

A vizsgálat jegyzőkönyvét most veszik fel éppen a helyszínen (a szakértők szerint semmi különlegest nem találtak, holott arra is kaptak figyelmeztetést folyamatosan, hogy mit és hol vizsgáljanak). Maguk is értetlenül állnak a hirtelen jött ellenőrzés szükségessége előtt. A legújabb hír az, hogy még ma, amennyiben állatorvost is találnak a feladatra a "Tisztiorvosi Szolgálat" állategészségügyi vizsgálatot is kíván folytatni a gazdák területén.
Mi folyik itt?

Biztos, hogy ez egy egyszerű rutinszerű rendtartás keretében folyó vizsgálat, vagy talán üzenet? Mit üzen ez az eljárás a gazdáknak?


Az ügy lehetséges előzményei(?):

Korábban ők, ketten tettek panaszt és vetettek fel jegyzőkönyvet Tabon az agrárkamarai választások törvénytelen lebonyolítása ellen tiltakozva.

A Gazdatanácsok Szövetsége tagjai máris akcióba léptek a kajászói határozatok értelmében


A Gazdatanácsok Szövetsége 2013. február 2.-i Alakulógyűlésén hozott és közzétett határozatának 4. pontjában világosan kifejtette:

4.    a Gazdatanácsok Szövetsége tiltakozását fejezi ki a jelen folyó Agrárkamarai választással kapcsolatban, azt törvényellenesnek tartja, ezért követeli:
-  a választások azonnal felfüggesztését és
-  új választási szabályzat elkészítését, mely biztosítja a demokratikus, alulról építkező agrárkamarai választást, ahol egy tag egy szavazattal rendelkezik, minden tag jelölhet és jelölhető

Levél az Alapvető Jogok Biztosának az agrárkamarai választásnak nevezett eljárásról

Tisztelettel:
Dr. Boór Ferenc

Gazdatanácsok Szövetsége titkára
Fejér Szövetség szóvivő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése