2013. február 20., szerda

Fenyegetik tagjainkat: ha pofáztok, megdegletek!

Tisztelt Szerkesztőség!
Tisztelt Gazdatanácsok Szövetsége Tagok!
 

Az elmúlt éjjel a 2013. február 2-án megalakult Gazdatanácsok Szövetségének két tagját életveszélyesen megfenyegették. 

A Bábonymegyer Szent István út 76. szám alatti ingatlan kapujára, ahol Horváth János és Gál Ferenc, a Bábonymegyeri Gazdatanács két tagja mezőgazdasági felszereléseiket tárolják, ismeretlenek "ha pofáztok, megdegletek" feliratot festettek.

A két helyi gazda feljelentést tett és a Gazdatanácsok Szövetsége jogi képviseletét elvállaló Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesülethez fordult (kapcsolat: http://gazdatanacs.blogspot.hu/p/kapcsolat.html)

Korábban ők, ketten tettek panaszt és vetettek fel jegyzőkönyvet Tabon az agrárkamarai választások törvénytelen lebonyolítása ellen tiltakozva.

Az ügy lehetséges előzménye(?):

A Gazdatanácsok Szövetsége tagjai máris akcióba léptek a kajászói határozatok értelmében

A Gazdatanácsok Szövetsége 2013. február 2.-i Alakulógyűlésén hozott és közzétett határozatának 4. pontjában világosan kifejtette:

4.    a Gazdatanácsok Szövetsége tiltakozását fejezi ki a jelen folyó Agrárkamarai választással kapcsolatban, azt törvényellenesnek tartja, ezért követeli:
-  a választások azonnal felfüggesztését és
-  új választási szabályzat elkészítését, mely biztosítja a demokratikus, alulról építkező agrárkamarai választást, ahol egy tag egy szavazattal rendelkezik, minden tag jelölhet és jelölhető.

Az Alakulógyűlés után Tamási Béláné, mint a jogi képviseletet ellátó Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület elnöke levélben fordult az Alapvető Jogok Biztosához az agrárkamarai választásnak nevezett eljárás törvénytelensége miatt, annak megismétlését követelve.

Levél az Alapvető Jogok Biztosának az agrárkamarai választásnak nevezett eljárásról

Tisztelettel:
Dr. Boór Ferenc
Gazdatanácsok Szövetsége titkára
Fejér Szövetség szóvivő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése