2013. március 27., szerda

Arctalanul nem megy - sokan értik már, hogy mi az egyetlen működő módszer

Példa Velencének a gazdatanácsoktól
forrás: Velencei-Hírhatár 2013-03-05 11:11:29
Példa Velencének a gazdatanácsoktól
Tavaly ősz óta kísérjük figyelemmel a Gazdatanácsok szerveződését. Parádés volt a nyitány. Nem lehetett nem észrevenni. Mégis sikerült, valahogy háttérbe szorítani a sajtóban. Talán nem tetszik a politikának. Ezen nem kell csodálkozni, hiszen ez a mozgalom értékelven működik, szemben a parlamenti dumapolitikával, ami a gyakorlatban soha nem tetten érhető.

Még 1990-ben hatalmas eufória kísérte a rendszerváltást. A vidék féktelen örömét alapvetően a települések önkormányzásának lehetősége váltotta ki. Eltelt 23 év, a várakozásból nem sok valósult meg. Az önkormányzatok döntő többsége pártpolitikai irányítás alatt áll. Még akkor is, ha függetlennek vallja magát.


A gazdatanácsok alapvetően azért küzdenek, hogy településük földjei felett kizárólag a helyi gazdák rendelkezhessenek.  Így és csak is így valósulhat meg a politikai függetlenség.

A mozgalom létrejöttében alapvető szerepet játszó Fejér Szövetség honlapján olvasható jelmondat ma mindennél időszerűbb: „Soha ne kételkedj abban, hogy elkötelezett polgárok kis csapata megváltoztathatja a világot! Valójában ez az egyetlen működő módszer.”

Nagyon figyelemre méltó a Gazdatanácsok szövetségének honlapjának válasza is, arra, hogy érzékelhetően történtek olyan kísérletek, amelyek félre akarták vinni az eredeti megvalósítási elképzeléseket:
„Válasz azoknak, akik önmagukkal beszélgetve már önmagukkal egészen egyetértenek: Ha a dán traktoros tudja, hogy hogyan működik az egyetértési jog, akkor a magyar gazda miért ne akarná tudni ezt? Fél? Vagy arctalanul, ismeretlenül szeretné ezt?
Arctalanul nem megy! Felemelt fejű, önrendelkezni, egymást is megismerni vágyó, egymásért is kiállni képes emberek kössenek egymással szövetséget, ne képviselők, avagy ismeretlenekre hivatkozó emberek!”

Kedves velenceiek!
A fentebb leírtak teljesen igazak városunkra is. Pusztul a város, romlik az életminőség. Olyan testület irányítja a várost, amelynek – vélhetően – még csak elképzelése sincs a település lakóinak többségi akaratáról.
Egyértelműen tudomásukra kell hozni: Mit is akarnak a velenceiek.

Jó utat mutat a szerveződő Gazdatanácsok Szövetsége, amely szombaton tartotta első küldöttgyűlését Kajászón.
A gyűlésről a részletes beszámolót társoldalunkon a Martonvásári Hírhatáron olvashatják.
- misu -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése