2013. március 27., szerda

Gazdakövetelések

forrás: Martonvásári-Hírhatár 2013-03-26 14:12:25
A termőföld védelmében
A termőföld védelmében
A Kajászón megalakult Gazdatanácsok Szövetsége az alábbiakban közreadott 6 pontos követeléssel áll elő.

Gazdatanácsok Szövetsége
a falvak, a vidék gazdáinak nevében
(a gazdák 2013. március 24-én közzétett követelése)

A Nemzeti Földalapkezelő által megállíthatatlanul folyó gyakorlat már nem az NFA kezelésébe vett néhány %-nyi állami földterületről szól. Ez már a kormányprogram álcázatlan megcsúfolása, a falvak és a vidék életképes gazdáinak megsemmisítése.

1. Követeljük, hogy azonnal állítsák le a már látszólag sem törvényes törvénytelenségeket a földbérleti pályázati szerződések ügyében Bábonymegyeren és országszerte!
2. Követeljük, hogy semmisítsék meg az NFA földbérleti pályázatokat és a gazdák nélkül soha többé ne alakítsanak ki állami földpályázati rendszert.
3. Követeljük együtt, hogy kényszerhasznosításba ne lehessen adni egyetlen hektárt sem senki másnak, mint a helybélieknek, amíg találni alkalmas vállalkozó gazdát, sőt Gazdatanácsot is helyben, hogy a faluért, községért közbirtokosságban művelhesse meg a területet a tisztességes önkormányzattal együttműködve!
4. Követeljük együtt, hogy a kormány azonnal tegyen rendet és azonnal kezdeményezzen vizsgálatot az NFA földpályázatok keretében végrehajtott és már a Napnál is világosabb "állami korrupció" felszámolására!
5. Követeljük, hogy a kormány azonnal vessen véget a nyilvánvaló visszaéléseknek és tegyen rendet, távolítsa el a Vidékfejlesztési Minisztériumból és az NFA vezérkarából a kormányprogrammal ellentétes gyakorlatot folytató bennfenteseket!
6. Követeljük, hogy a kormány azonnal kezdjen tárgyalásokat a Gazdatanácsok Szövetsége képviselőivel az állami földterületek hasznosításának mikéntjéről, a földbérleti pályázati rendszer kialakításáról és a földtörvény tervezetben is előirányzott ún. helyi földbizottságok mibenlétéről, jogosítványairól!

Kelt: Bábonymegyer (Darány-puszta), 2013. március 24.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése