2013. december 4., szerda

Talány: alapszabály talán az erkölcstelenül szabályosra sikált alapszabálytalan?!

Hogyan is sikálgatná szabályosra az alapszabálytalant,
azaz az erkölcsi minimumra is fittyet hányva "összegányolt" agrárbizottságok megalakítását a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara - választásnak álcázva kinevezett - elnöksége?

Úgy, hogy
  1. szeptember 11-én távszavazással hoztak egy határozatot, amellyel módosították az alapszabályt, hogy az érintett tagok - kivétel nélküli - értesítése helyett elegendő legyen a központi honlapon kifüggeszteni ömlesztve az összes bizottsági meghívót, aztán vagy észrevette ezt valaki, vagy nem, az már a valakik baja marad. 
  2. október 16-án meg gyorsan újra módosították az alapszabályt, hogy a fentieket se kelljen 15 nappal előbb megtenni - még a végén valaki ezt észreveszi -, hanem legyen inkább 8 nappal az alakuló gyűlés előtt elegendő



Ezt - látszólag - "szabályosan", ha nem is erkölcsösen - tették, hiszen ha valaki tüzetesen végiglapozgatja a NAK honlapjának rovatait és bele is olvasgat minden anyagba, az rátalálhat a határozatok között a fenti alapszabály módosításokra.

Hogy mennyi, de mennyi erkölcstelenség lehet manapság már jogos, vagy szabályos a - most éppen - "nemzeti" címszó alatt, azt az olvasók megítélésére bízzuk! 

Mindenesetre egy bizton állítható: A kötelezően besoroltatott agrárkamarai tagoknak joguk és kötelességük, hogy időben fizessék a kamarai tagdíjat. Persze jó, ha figyelik a központi oldalakat, hogy az "időben", éppen mit takar. 

Gazdatanácsok Szövetsége titkársága

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése