2013. május 31., péntek

Már nem bárányok és már nem hallgatnak ...

A bárányok alakulnak
forrás: Nagy József, Neményi Márton, http://fn.hir24.hu/nagytotal/2013/05/31/a-baranyok-alakulnak/

Nagy nap ez a mai. Dunántúli, konkrétan bábonymegyeri riportunkban szó esik egy igen tehetséges kölökről és félalbínó apjáról, háztájiba vett református templomról, Karolináról és Roburról, akasztófáról, mezőre temetett juhászról. Novicsentó ablakokon át nézzük a feudálisodó magyar rögvalót.

Fotók: Neményi Márton
Félrehúzza a tehén farkát, úgy törli, dörzsöli le ronggyal a véres szarcsimbókokat. Fertőtlenítőt spriccel a sebre, hagyja, hadd hasson a szer, töröl, megint spriccel, töröl, spricc. Karola, ő a marha, rúgkapál, menekülne, de a rácsos ketrecben, ahová vájdlingnyi darával csalta be a gazda, se előre, se hátra. Tamás félredobja a rongyot, kezében csipesz – amilyennel polgáribb helyen asszonyok szedik a szemöldöküket –, kikelt petékre, „csontikra” vadászik vele. Egyet sem lel, úgy tetszik, eredményes volt a tegnap egyszer már abszolvált háziműtét. Záróaktusként zöldeslila oldat kerül elő, abból pumpál a „felületre”, olyan a szaga az orvosságnak, menekül tőle minden rovar.

Izsákra hívja Gazdagyűlésbe a Gazdatanácsokat a helyzet és a Földvédelem

Tisztelt Gazdák! Tisztelt Gazdatanács Tagok! Tisztelt Szövetségesek! Tisztelt Honfitársak!
Kérlek Benneteket, továbbítsátok üzenetemet minden érdekeltnek!

Itt az idő! Nincs tovább, mire várni!

Amennyiben a legkisebb mértékben is követtétek a híreket, hogy mit tett a Kajászói és a Bábonymegyer-Som Feles Gazdatanács, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület és a Gazdatanácsok Szövetsége a Küldöttgyűlésünk óta eltelt 3 hónapban, akkor világos előttetek, hogy pontosan az történik, amivel Szövetségbe hívtunk még tavaly Marikával Benneteket!

2013. május 29., szerda

A valóság a szavak mögött (felvétel)

Fityisz a kicsiknek, "Fidesz" a nagyoknak.
Szabad a gazda, csak nagy legyen a haszna ...
na, meg a szeme-szája!
forrás: ATV

2013. május 27., hétfő

Nyílt levél Magyarország Kormányának

Nyílt levél 
a Vidékfejlesztési Miniszternek és Magyarország Kormányának

Tisztelt Miniszter Úr!

Ön Magyarország Kormányát képviselve 
ad 1.   a szakmai, közéleti és társadalmi vitát ismét teljesen mellőzve,
ad 2.   a spekulatív világtőke alárendeltségében vezényelt „rendszerváltások” során a központosítás (államosítás) és privatizáció következményeként kisemmizett faluközösségek, gazdacsaládok, zsellér-őstermelő gazdatársadalom, a Gazdatanácsok Szövetsége és megannyi társadalmi szervezet álláspontját, tiltakozását, véleményét figyelmen kívül hagyva,
ad 3.   a földvédelem biztosítása, az üzemszabályozási feltételek egyértelmű tisztázása nélkül,
ad 4.   a történelmi földhasználati jog szempontjából vérrel verítékkel szerzett nemzeti történelmi örökség okán társadalmilag legilletékesebb családi, kis és közepes gazdálkodók és faluközösségek önképviseletét a tárgyalásokból következetesen kizárva, szövetkezésének támogatása helyett, a tisztázatlan tartalmú – nyilvánvalóan nagyüzemi gazdálkodást elősegítő – „integrációs” elképzeléseket fenntartva,
ad 5.   a kormánynyilatkozatokban hirdetett vidékstratégiai programot felülírva,
ad 6.   a föld magyar kézben tartását a legkevésbé sem biztosító rendelkezésekkel
terjesztette be a parlamentnek a földforgalmi törvénytervezet újabb, immár harmadik, a falvak túlélést az előző változatoknál is súlyosabb mértékben ellehetetlenítő változatát.

Visszavontak egy feljelentést ... Utat vált az NFA? Má' meg milyent?

"Egy, kettő, három ... Te leszel a párom ... "

Ha nem lenne véresen komoly a következmény, ez a gyerekszólam is juthatna eszünkbe az NFA "idétlenségeit" tekintve. Csakhogy nem gyermeknek való idétlenség csupán az, amit az NFA tesz, és nemcsak Bábonymegyeren.

Ma-holnap Bábonymegyerről dübörögnek

Amint arról sokan értesülhettek, az NFA több ügyben is eljárást kezdeményezett a bábonymegyeri gazdák ellen (http://fejerszovetseg.blogspot.hu/2013/05/elore-lenini-uton-elvtarsak.html). S, ha már több, akkor az NFA úgy gondolta, legyen rögtön három is belőle.

Egy, hogy a helyi állattartó kisgazdák arról a másfél hektárnyi földről, amelyet 18 éve békében és közmegelégedéssel gondoznak, azonnal tűnjenek el.
Kettő, hogy azért, amiért figyelmeztetésképpen, hogy az NFA áprilisban még mindig nem hirdette ki a pályázati eredményeket a környező földterületekre, akasztófát állítottak, majd egy tagot művelésbe is fogtak, fizessenek, mint a köles (nos, talán egy tál köles lesz belőle, csak - reméljük - nem fizetésképpen, hanem térdepeltetésre - legkevesebb').
Három, hogy legyen már kerek ez a történet (?), ne csupán tűnjenek el arról a másfél hektárról, hanem kárt is térítsenek. Nem keveset. Pár millával talán az NFA is kiegyezne, ha már másra - pl. a törvények betartására - nincs is ideje és figyelme.

Ez volt a helyzet, míg meg nem kapták a gazdák az alábbi levelet.

Első válaszok feljelentéseinkre

2013. május 25., szombat

Üzenet kicsiknek és nagyoknak egyaránt - az út megadatott!

Tisztelt Gazdák!
Tisztelt Honfitársak!
Tisztelt Gazdatanácsok Szövetsége Tagok! 

A Gazdatanácsok Szövetsége nevében a jogi képviseletre felkért Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület által feljelentett NFA mindent megtesz, hogy elkaszálja a törvénytelenségek ellen fellépő Kajászói és Bábonymegyeri Gazdatanácsok tagjait. Miközben temetnünk kellett azt, aki életével, tetteivel és utolsó közszereplésével is példát mutatott, szövetségünk néhány cselekedni sem rest vagy bátor tagja bírósági végzéseket és idézéseket tartalmazó borítékokat nyitogatott.

Mi továbbra is biztosítani szeretnénk Benneteket, hogyha sikerül is azoknak, nekik elérni bármit is ideig-óráig, ami egyesekben még mindig csak félszre adna okot, a példa, amit Kajászó és Bábonymegyer mutatott, amiért Rácz Sándor, az "Utolsó Nagy Magyar", ha már betegen is, de még Kajászóra utazott, végül győzedelmeskedni fog. A törvénytelenségeket agyonmagyarázással, politikai vádaskodásaival és fenyegetőzéssel leplező és fedező Sebestyén Róbert NFA elnök, Fazekas Sándor miniszter, Budai Gyula államtitkár és Szabó Csaba kormánybiztos, ... a Parlament mezőgazdasági bizottságának ez ellen szót nem emelő minden tagja, ... minden pártvezényszóra szavazó felelni fog. A nagy kérdés csupán az, hogy MIKOR?

NOS - HONFITÁRSAK - MIKOR?

2013. május 8., szerda

Büntető feljelentés az NFA ellen

Fővárosi Főügyészség

1054 Budapest
Akadémia utca 13.

Tisztelt Főügyész Úr!

Az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület – Fejér Szövetség, a Kajászói, a Bábonymegyer-Som feles Gazdatanács és a Gazdatanácsok Szövetsége megbízásából feljelentést tesz a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet elnöke, Sebestyén Róbert és minden ismeretlen tettestársa ellen okirat hamisítás, törvénytelen szerződésmódosítás, hatalommal való visszaélés, állami vagyon gondatlan kezelése és a nyilvánosság szándékos megtévesztése alapos gyanújával.

Rövid indoklás:

Kié legyen a föld? Azé, aki helyben él és műveli, s nem azé, aki művelteti, vagy mímeli!

Kelő vetést kitárcsázni barbárság! 

Friss hír, hogy a kajászói gazdák által elvetett, kelő napraforgót kitárcsázták. Sok millió forint ment veszendőbe, és egy ősi törvényt szegtek meg. Kelő vetést kipusztítani soha nem jutna eszébe egy gazdálkodó, földet szerető embernek. Kelő vetést kipusztítani bűn. Szándékos károkozás. Meg kellett volna egyezni, szót kellett volna érteni...

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet és Szabó Csaba földügyi miniszteri biztos felelőssége, hogy a Kajászón törvénytelen módon odaítélt föld sorsa a mai napig nem rendeződött. Láthatóan nem tudják kezelni a helyzetet. A helyi gazdákat nem veszik emberszámba, szóba sem állnak velük, hadjáratot folytatnak ellenük. Pedig a helyi gazdáknak csak egyetlen bűne van: hittek ennek a kormánynak. Elhitték, hogy most ők, a helyi  családi gazdák lesznek a nyertesek, ahogy ez a pályázati kiíráson hatalmas betűkkel szerepelt.
Hogyan juthattunk idáig?

Utolérünk benneteket, ezt biztosra vehetitek (felvétel)

Utolérünk benneteket, az NFA pályázati rendszerét fenntartó és mögötte meghúzódó jómadarak, ezt biztosra vehetitek, mert "előbb utolérik a hazug embert, mint a sánta kutyát"!
Nem új hír, csak bizonyított, hogy Sebestyén Róbert és az NFA hazudott,
hisz az NFA hazudik, sőt, rezzenéstelenül és arcátlanul az NFA hazudni fog,
míg a rendszerbe porszem nem kerül! Róbert! Már porzik! Sőt, porzani fog!

2013. május 7., kedd

Ha kell, kétszer mondjuk: törvénytelenség jogot nem alapít

Az élet, a föld örök törvényeit nem ír(hat)ja felül holmi jogszabály

Élet ellenes cselekedetnek nincs és nem is lehet jogalapja!

2013. május 5., vasárnap

Felhívás a gazdákhoz és a kormányhoz

F E L H Í V Á S
a Magyar Gazdatársadalomhoz
és minden tisztességes, józan magyar honfitársunkhoz,
a magyar földért aggódó minden társadalmi közszereplőhöz
és a Magyar Kormányhoz!

Gazdatársaink, Polgártársaink, Tisztességes Tisztviselőink!

A munka ünnepét követő napon, május 2-án megtörtént az, amire 1990 óta nem volt példa:

A   NEMZETI   FÖLDALAPKEZELŐ   (ÁLLAM AZ ÁLLAMBAN?)   KIFORGATTATTA,   MEGSEMMISÍTTETTE   A      TÖRVÉNYTELENSÉGET   FELDERÍTŐ   ÉS   AZ ELLEN ÁLLHATATOSAN   KÜZDŐ      KAJÁSZÓI   GAZDÁK   MÁR   ZÖLDELLŐ   VETÉSÉT!

2013. május 3., péntek

Nyílt levél Sebestyén Róbertnek és a sajtónak (felvétellel)

Címzett: Sebestyén Róbert elnök (NFA) és a nyilvánosság, a tisztességes sajtó

Elnök Úr!
 

Minthogy a 2013. április 30.-i előre bejelentett tiltakozó megmozdulásunk alkalmából sem volt hajlandó átvenni az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület - mint a Gazdatanácsok Szövetsége és az egyesület tagjainak, az Önök döntése által sértett kajászói és bábonymegyeri gazdák jogi képviseletében alaptevékenységénél fogva eljáró egyesület - petícióját, ezért a csatolt dokumentummal a petíciót ezennel átadottnak, s Ön által átvettnek tekintjük.

Ezennel felszólítjuk Önt, hogy azonnal távozzék az NFA éléről, ezzel lehetővé téve az Ön vezetése alatt elkövetett törvénytelenségek okozta drámai helyzet emberi megoldását.

Tamási Béláné elnök, Dr. Boór Ferenc titkár
Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület - Fejér Szövetség
Gazdatanácsok Szövetsége titkársága