2013. június 30., vasárnap

Lesz, vagy nem lesz botrány Csákvárott?!

Tisztelt Szerkesztőség!

Csákvár körzetében, a Pro Vértes Alapítvány által kezelt természetvédelmi területen három 2014-ben lejáró bérleti szerződésben érintett területet hirdetett meg folyóév májusban a Nemzeti Földalapkezelő pályáztatásra július 4.-i határidővel.

2013. június 20., csütörtök

Minden jogot a Gazdatanácsoknak!

A Gazdatanácsok Szövetsége videófelhívása

Tamási Béláné levelezése Pálffy István képviselő úrral

Tamási Béláné írta:

Tisztelt Pálffy Képviselő Úr!

Most jött a Párt agrárszakértőjétől az SMS, hogy Fazekas Úrral nem tud beszélni, nincs benn a teremben.
Így tehát nagy valószínűséggel nem lesz  fórum.
Esetleg  azon az agrárkamarai poharazgatáson vesz részt, mellyel stratégiai  szerződést kötött a Kormány?!


2013. június 14., péntek

Botrány és egy szállóige tanulságul: Timeo purpurati et 'dona fides' (felvételekkel frissítve)

Botrányos tanácskozást hívott össze a Vidékfejlesztési Minisztérium

Ma 9 órára hívta meg Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter tárgyalásra a több mint kétszáz szervezet képviselőjét, akik közös állásfoglalással léptek fel a földtörvény módosítása érdekében és tételes módosító indítványt is tettek 5 lényeges pontot kiemelve, amelyekre - természetesen - ma választ is vártak.

A Vidékfejlesztési Minisztérium képviseletében odarendelt két személy semmilyen érdemi nyilatkozatot nem tudott adni a szervezetek által előzetesen feltett kérdésekben, sőt, tájékoztatásukból az is kiderült, hogy június 9-én új törvényjavaslat született, amely már lényegesen eltér a minisztérium honlapján elérhető június 6.-i változattól, azonban nincs felhatalmazásuk arra, hogy azt nyilvánossá tegyék (!???!)

2013. június 10., hétfő

NYÍLT PARLAMENTI VITANAPOT A FÖLDRŐL, AZONNAL!

Tisztelt Országgyűlési Képviselők!
Tisztelt Szerkesztőség!

Több okkal is elmondható, hogy "örömmel az ürömben" fogadtuk a hírt, hogy a mai parlamenti ülésszakon úgy döntöttek, elhalasztják a végszavazást a földforgalmi törvénytervezetről.
http://index.hu/belfold/2013/06/10/schiffer_elhalasztjak_a_foltorveny_szavazasat/

A kérdés továbbra is az, hogy valójában miért is? Kiknek és Miknek az érdekében?

2013. június 9., vasárnap

A Gazdatanácsok Szövetsége Izsáki Gazdagyűlésének nyílt levele a parlamenterekhez

Nyílt levél a parlamenterekhez
2013.06.08, Izsák, 2013. június 8.

Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak!

Tudják Önök, hogy mit cselekszenek, ha a földforgalmi törvényt beleegyezésünk nélkül fogadják el? Tudják-e a képviselői székekben a hölgyek és urak, hogy semmis lesz erkölcsileg, alkotmányosan, ha olyasmit nem vesznek figyelembe, hogy a föld a nemzeté, hogy a képviselők a munkájukról, döntéseikről végső soron a nemzetnek tartoznak elszámolni, hogy a föld tőke nem lehet, sem másként indokolva szabad forgalmú áru a nemzetközi viszonylatokban, mert ez fogalmi képtelenség? Az is fogalmi képtelenség, hogy szembemennek az ENSZ „A Gazdasági, Szociális és Kulturális Jogok Nemzetközi Egyezség okmányával” (1976), amelyből idézzük:

2013. június 4., kedd

Minden jogot a helyi Gazdatanácsoknak!




12 pont arról, hogy miért nem védi meg a magyar földet a készülő földforgalmi törvény

1.      Az Fftv – mivel egyetlen előírása sem visszamenő hatályú – fenntartja a mai torz birtokszerkezetet, megszilárdítja a nagybirtokrendszer nyomasztó túlsúlyát, Ez - a Világbank szakértőjének számítása szerint – az összes gazdaság 8 %-át kitevő nagyüzemekkel a hazai földalap 90 %-át uralja. A földtulajdonszerzés és a földhasználat új kiváltságai a nagyüzem cégtulajdonosait az eddig bérelt föld tulajdonához juttatják és lehetővé teszik az üzemi földterület további növelését.

2013. június 3., hétfő

Levél az ún. "civilekhez"

Az utolsó esély: FÖLDVÉDELEM!
Nem követelés, hanem kötelezettség. Nyílt, egyenes kiállás és tettek helyben, nem csupán egyszer-egyszer egy-egy helyen és időben!

Tisztelt Fidrich Úr!

Kérem, továbbítsa csatolt levelünket és meghívásunkat minden szervezetnek, akik a helyi gazdák döntési jogával egyenértékű hatáskörével értenek egyet minden települési birtokpolitikai kérdésben és együttműködésre törekszenek a már megalakult települési gazdatanácsok tagjai által 2013.02.02-án Kajászón megalakult Gazdatanácsok Szövetségével!

 

Előre is köszönettel:
Dr. Boór Ferenc
Gazdatanácsok Szövetsége titkára