2013. október 29., kedd

Rendkívüli sajtótájékoztató az MVH székháza előtt október 31-én

Tisztelt Szerkesztőség!

Országos helyzet:

Törvénytelenségekre vetemedő NFA, törvényen kívüli agrárkamara, felügyeletet elhárító ügyészség, háttérben szerveződő "marionett földbizottságok", meg sem kezdett vagy elhúzódó vizsgálat büntető feljelentésünk ügyében, az érdekképviselők és szavukat hallatók sorozatos fenyegetése?

Bábonymegyeri helyzet:

Egy önkormányzati képviselő a törvénytelenség és önkény megtestesítője? Az NFA pályázati rendszer 20 évre győztesének megműveletlen az egy éves megbízásban idén ajándékba kapott Bábonymegyer-Som-Nyim körzetbe tartozó földterületeinek többsége?

2013. október 22., kedd

Élőben a világhálón: A vaddiófa árnyékában Rácz Sándor

MVSZ: '56-os megemlékezés - élőben a világhálón

A világhálón idekattintva élőben követhető lesz a Magyarok Világszövetsége által szervezett ’56-os megemlékezés, amely  október 23-án, 17 órakor kezdődik az MVSZ székházának Széchenyi termében. Előadó: Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke. Fontos közéleti szereplők és politikusok is jelezték részvételüket, így MVSZ-tagok,  hívek és vezetők mellett részt vesz a megemlékezésen Dr. Aradi Éva, Tanka Endre jogászprofesszor, Dr. Bakay Kornél, Dr. Horváth István, Varga István, Murányi Levente, Novák Előd és Dr. Boór Ferenc is.

A vaddiófa árnyéka (a képre kattintva: előzetes a filmből)

2013. október 18., péntek

Elérkezett az idő: megkezdődik az elszámolás Bábonymegyer és Kajászó ügyében

Tisztelt Szerkesztőség!
Elérkezett az idő!

Egy év telt el a kajászói törvénytelenségek felszámolása érdekében szervezett Őszi Határszemle (2012. október 17.), s majdnem egy év az illetékesek értetlensége miatt megismételt Őszi Szántás (2012. november 11.) óta, ami után bírósági keresetet nyújtott be az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület - Fejér Szövetség (mint felperes) az NFA (mint elsőrendű alperes) és Kiss Árpád kápolnásnyéki vállalkozó (mint másodrendű alperes) ellen az általunk többször jelzett, de addig vissza nem vont törvénytelen szerződés kötésük semmissé nyilvánításáért.

Ágról szakadt Bábonymegyer már tudja: eddig járt az ÁGH a kútra!

Állami földek: terjeszkedik a pályázat nélküli agrárbirodalom

* A bábonyi Tomi gazda
Megvan az vagy ötszáz hektár is – mondták a környékbeli gazdák, amikor az Ágh-család használatába adott somi-bábonymegyeri állami földek nagyságáról kérdeztük őket. A pályáztatás nélkül használatba adott összes somogyi föld közel negyedrészét „birtokolja” a bábonymegyeri Ágh János, Ágh Jánosné, Ágh Tamás és Ágh Regina, valamint az a somi Csincsi József, aki Ághné testvére, tehát az állami földhaszonbérlet-pályázaton hoppon maradt helyi gazdák által az utóbbi időben sűrűn leoligarcházott Ágh János sógora.

2013. október 10., csütörtök

A délibábos Hortobágyon is innen

Tán jóslat lett volna a dal a Kárpátia zenekar tollából?
Van e még legény a Hortobágyon, aki követeli Hortobágynak a közbirtokosságot?

2013. október 9., szerda

A délibábos Hortobágyon is túl

Tisztelt Kerekasztal! 
 
Andrea kérésének is eleget téve és a (babócsai) hírhez is kapcsolódva számolok be a tegnapi hortobágyi "délibábos" rendezvényről.

Hortobágyon siralmas állapotok uralkodtak el. A meghunyászkodó félelem harapni való. Bármely eddigi sajtótájékoztatónk, akciónk nagyobb sajtót kapott és több érintett részvételével zajlott, mint a "Hortobágyot nem adjuk" cím alatt megrendezett hagyományőrző rendezvénybe ágyazott tiltakozó megmozdulás.
A rendezvény vasárnap délutánja a tervezett "NFA döntéssel kapcsolatos" beszédek kihangosítás nélküli lebonyolításával zárult mintegy másfél tucatnyi hallgatóság részvételével.

Az Anyaföldvédelmi Kerekasztal felhívása a Székelyek Nagy Menetelésére


Kedves Anyaföldvédelmi Kerekasztal Résztvevők!

Bizonyára mindannyian tudnak az október 27-én tartandó Nagy Székely Menetelésről. Székelyföldet fel akarják darabolni, az egységes székely nemzetet szórvánnyá tenni. A Székely Nemzeti Tanács meghirdette a Nagy Menetelést, és erre várnak minden magyart.

Az Anyaföldvédelmi Kerekasztal a magyar föld, víz és természeti kincsek védelmére, a magyar nemzeti érdek védelmére alakult. Székelyföld egysége és autonómiája összmagyar nemzeti érdek.

2013. október 3., csütörtök

Levél az Anyaföldvédelmi Kerekasztalnak

Részletek a Gazdatanácsok Szövetsége titkárának az Anyaföldvédelmi Kerekasztalhoz írt leveléből:

Tisztelt Kerekasztal résztvevők!

Amit tudtunk -  a zsirai ügyben - megtettünk.

A bábonymegyeri "Őszi Határszemle" akciónkkal és általában a bábonymegyeri ügyekkel kapcsolatban tájékoztatlak Benneteket, hogy

2013. október 1., kedd

Hortobágyiak sem adják szó nélkül!


Lepsény sem adta - elvették!
Kajászó sem adta - elvitték!
Csákvár sem adta - elvennék!
Bábonymegyer sem adta - elvinnék!
Hortobágy sem adja - ... mi jön még?

Gazdatanácsok Szövetsége titkársága