2014. április 25., péntek

10 év EU tagság után kilépés vagy kiárusítás? Dönts! (Aláírókkal folyamatosan frissítve)

Tisztelt Gazdák!

https://www.youtube.com/watch?v=cjLtjSLELxA
Állj ki magadért, a földedért!
A képre kattintva:

Út a Gazdatanácsok Szövetségéig
https://www.youtube.com/watch?v=Jgc62xjrByQ
Nem lehet áru a magyar föld!
A képre kattintva:
"Székely vér - Édes Magyar Föld"
Már egy hét sincs hátra, hogy a magyar föld szabad préda legyen az európai uniós és társult országok tőkespekulációs földvásárlói számára!

Ezt a tragédiát, amely az Európai Unióhoz csatlakozás 10. évfordulójának napján megszűnő földmoratóriummal bekövetkezhet, kötelességünk - amennyire csak tőlünk telik - megakadályozni!

Szólítunk Benneteket, hogy mindannyian, azaz mindannyi Gazdatanács (egyenként is) csatlakozzunk az
Anyaföldvédelmi Kerekasztal felhívásához!

2014. április 23., szerda

A földbizottságok alapjai a gazdák települési tanácsai kell legyenek

Az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület (MTI OS) közleménye
Budapest, 2014. április 18., péntek (OS) 

Magyarország alkotmányos alapelveit és európai alapjogot is sért az, hogy a helyi, települési földbizottságokat a Nemzeti Agrárkamara agrárbizottságaival akarják helyettesíteni.

A Gazdatanácsok Szövetsége elutasítja és erre szólít minden társadalmi szervezetet és közszereplőt, parlamenti pártot, köztük a kormányt alakító Fidesz-KDNP pártszövetséget is, hogy utasítsák el még a szándékát is, hogy a NAK bármely - felülről létrehozott - szerve lássa el a földtörvényben rögzített földbizottságok feladatait, azaz a települések földtulajdon változási, vagy hosszú távú bérleti viszonyainak véleményezését, engedélyezését.

2014. április 15., kedd

Válaszra a kérdés ismétlése a válasz az alapvető jogok biztosának

Alapvető Jogok Biztosa                                                         Székesfehérvár, 2014. április 15.
az ENSZ Nemzeti Emberi Jogi Intézménye
Ügyszám: AJB-152/2014

Tisztelt Biztos Úr!

Megkaptuk és tudomásul vettük a Nemzeti Agrárkamarára vonatkozó „válaszát” az Önhöz március 30.-i keltezéssel küldött levelünkre, hogy az agrárkamarát, annak megalakulását nemcsak a Legfelsőbb Ügyészség, de Ön sem vizsgálhatja. Tekintsünk hát el ettől!

Sajnálattal kellett megállapítanunk, hogy az alapkérdést nem válaszolta meg: a földbizottságok összetétele, jogállása, tevékenysége kérdéskörre vonatkozó, azonban a moratórium lejárta miatt már nem csupán fontos, de a sürgősnél is sürgetőbb kérdésünket.

2014. április 13., vasárnap

Levél a volt miniszterelnök helyettesnek és az állampolgári jogok biztosának

Válasz a kérdésre: "Mit tesz a Gazdatanácsok Szövetsége?"

Tisztelt Honfitársak!

Sokan abból indulnak ki, hogy van-e országos botrány, hír, aminek szereplője az a valaki, akiről tudni szeretnének valamit. Vagy ha tudnak is valamit, azonban ilyen országos hír nincs, azaz ha nem említi a keresett nevet a "közszolgálati" valami, akkor időnként azt kérdezik,  hogy "mit tesz?", "tesz egyáltalán valamit?", "létezik?".

Minthogy azon érdeklődőktől, akik csak mostanában veszik észre, hogy a magyar föld kérdésében történik valami, valami nem is akármi, kaptunk is néhány levelet, amelyben az országos hírekből kiindulva éppen azután érdeklődnek, hogy a Gazdatanácsok Szövetsége létezik-e és tesz-e valamit, válaszként most két levelet osztunk meg Önökkel (aztán jelentkezünk még továbbiakkal is).

Két levelet, amelyek közül;

2014. április 12., szombat

Az NFA módszere: megsemmisítés

A Gazdatanácsok Szövetsége titkárságának nyilatkozata Kishantos ügyében

Tisztelt Gazdálkodók!
Tisztelt Honfitársak!
Tisztelt Sajtószerkesztőségek!

Bejárta az országot a hír, hogy a Nemzeti Földalapkezelő mintegy fél évvel a konfliktus keletkezése után, nem a mezőgazdasági tavasz kezdetére, hanem közvetlenül a választás utánra és hétvégére időzített akciójával nem gazdasági, nem jogi és nem is erkölcsi, hanem félreérthetetlenül hatalom-politikai megoldást választott a vitás kérdés lezárására.

Kitárcsázás Kajászón, 2013.05.02.
Kiszántás Kishantoson, 2014.04.12.
Ez a jövő? Helybéliek által kétségbeesésükben előállított értékeket gondolkodás nélkül semmisíti meg minduntalan a Nemzeti Földalapkezelő?

2014. április 3., csütörtök

Egyre többen, avagy eggyel többen szövetségesi szerződésben

Eggyel több gazdatanács, eggyel több megye és eggyel több országgyűlési képviselőjelölt áll már szövetségesi szerződésben.

"Fogadom, hogy minden cselekedetemmel a Magyar Nemzet gyarapodását és felemelkedését szolgálom. Isten engem úgy segéljen!" – hangzott a képviselőjelölti eskü befejező szakasza 2014. április 3-án du. 14 órakor, Fehérvárott.